Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kent Konseyi’nden Rojova ve Şengal Teşekkürü

admin | 27 Aralık 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

atasehir _ kent _konseyi _ kahvaltiAtaşehir Kent Konseyi düzenlediği. Bir kahvaltıda IŞİD zulmünden kaçan halklara yardım kampanyasında, destek veren STK, dernek ve kurum temsilcilerine teşekkür etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, HDP Ataşehir İlçe Eş Başkanı Zarife Turan, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, IŞİD mağduru sığınmacı halklara yardım kampanyasına katılan Ataşehir’de bulunan STK, siyasi partiler, dernek ve kurumların başkan ve temsilcileri, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Zabıta Müdürü gürsel Sarımaden, Ulaşım Müdürü Orhan Çerkez’in de aralarında olduğu belediye birim müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Av. Şerife Özdemir’in IŞİD teröründen kaçan halklara yardım kampanyasında katkı sunanlara teşekkür ederek konuşmasını yapmak üzere Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen’i kürsüye davet etti.

İyiler İyidir, Kötüler Kötü

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin şehir dışında olması nedeniyle selamlarını getirdiğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, “Burada kutsal bir amaç için yola çıkmış arkadaşlar var. IŞİD teröründen zulüm gören insanlara bir umut olabilmek adına faaliyet gösteren STK’lara, gönül veren herkese önce Belediye Başkanım sonra da şahsım adına teşekkür ederim. Bu kutsal bir vazifedir. İnançları öne çıkartarak insan öldürmeyi kabul etmek mümkün değil. Bir insan öldüren tüm dünyayı öldürmüş sayılır” diye konuştuktan sonra Hacı Bektaşı Veli’nin şu sözleri ile konuşmasını tamamladı; “Dili, dini, rengi ne olursa olsun; iyiler iyidir, Kötüler kötü.”

Kürt, Ezidi Ve Türkmen Kardeşlerimizle Dayanışmaya Girdik

“Amacımız sizlerle birlikte olmak, sohbet etmek, değerli görüş ve önerilerinizi almak; kaynaşmamızı, birlikteliğimizi biraz daha arttırmak” diyerek Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına konuşan Aziz Hanbay; “Ataşehir Kent Konseyi olarak birçok çalışma yürüttük. Siz değerli kitle örgütleriyle ve halkımız ile birlikte IŞİD terör örgütünden kaçan halklara yardım amacıyla 4 TIR malzeme gönderdik. Başta Kürt, Ezidi ve Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere, yaşam mücadelesi veren tüm halklarla dayanışmayı hayata geçirdik. Aynı zamanda değişik inanç, yöre, etnik köken ve siyasi düşünceden Ataşehir halkının da kardeşleşmesini hedefledik. Bildiğiniz gibi Ataşehir Kent Konseyi sizlerden oluşuyor. Bundan sonra Ataşehir’e değer katan her çalışmamızda sizleri yanımızda görmek isteriz. “Ataşehir’den Rojova ve Şengal’e Dayanışma” etkinliğinde ortak imzası olan kurumlara çalışmanın anısı olarak ‘İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin’ yer aldığı tabloyu hediye edeceğiz” dedi.

Güzel Bir Görev Sonrasında Buradayız

“İnsanlık için gösterdiğiniz bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim” sözleri ile “Ataşehir’den Rojova ve Şengal’e Dayanışma” kampanyasına destek veren STK, dernek ve kurum temsilcilerine teşekkür eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Altınkaynak yaptığı kısa konuşmasında; ”Güzel bir görev yapmanın sonrasında buradayız. Ülkemizin dışında tüm insanlık için duyarlılık gösterdiniz. Şair diyor ki; “Dökülen bir yaprağın, kırılan bir dalın, acı çeken bir hayvanın, boynu bükük bir insanın acısını yüreğinde hissetmeyen kendisini sorgulamalıdır” Biz hepimiz insanız. Bir yerde boynu bükük insan, ızdırap, gözyaşı varsa; yüreğimizde hissetmiyorsak üzüleceğiz. İnsan olarak kardeşlerimize el atmışsak acılarını biraz olsa azaltmışsak bizi ferahlatır. Ataşehir’in en önemli STK’sı olan Kent Konseyimiz bu süreçte duyarlılık gösterdi. Kent Konseyimizle birlikte hassasiyet gösteren herkese teşekkür ederdim” dedi.

HDP Ataşehir İlçe Eş Başkanı Zarife Turan Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada Kent Konseyi tarafından Kobani ve Şengal için düzenlenen yardım kampanyasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ataşehir Kent Konseyi’nin Süslü Konak’ta düzenlediği teşekkür kahvaltısı “Ataşehir’den Rojova ve Şengal’e Dayanışma” yardım kampanyasına destek vererek katılan siyasi partiler, STK, dernek ve kurumların temsilcilerine İnsan “Hakları Evrensel Bildirgesi”nin yer aldığı tablo hediye edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.