Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ BAŞKANI YİNE ‘ŞERİFE ÖZDEMİR’

admin | 08 Haziran 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

atasehir Kent konseyi_genel kurul Ataşehir Nikah Salonu’nda yapılan Ataşehir Kent Konseyi 9. Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimle oy birliği ile mevcut başkan  Şerife Özdemir tekrar seçildi.

Recep Kenan/haberinasli.com

Novada AVM’dek nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Ataşehir Kent Konseyi’nin 9. Genel Kurulu’na Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi birim müdürleri,  mahalle muhtarları, STK temsilcileri Kent Konseyi üyeleri ve Ataşehirliler katıldı.

Ataşehir Kent Konseyi Genel Kurul Nikah Salonu’nda

9. Olağanüstü Genel Kurul için Ataşehir Beldiyesi Nikah Salonu’nda toplanan Ataşehir Kent Konseyi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla seçim çalışmalarına başladı.

Başkan İlgezdi Ataşehir Kent Konseyi’nin Kurulması İçin Çok Çalıştı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Ataşehir Kent Konseyi’nin kurulması için çok çalıştığını ve her türlü desteği verdiğini vurgulayan Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Şerife Özdemir, Ataşehirlilerin oyları ile tekrar belediye başkanı seçilen Battal İlgezdi’yi ve belediye meclis üyelerini Kent Konseyi adına tebrik etti. Dr. Gamze İlgezdi’den aldıkları destekle kadın dayanışmasının örneğini birlikte yaşadıklarını söyleyen Şerife Özdemir, hazırlanan projelerde kendilerine destek olan siyasi parti ilçe başkanlarına, belediye başkan yardımcılarına, belediye birim müdürlerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek; verilen bu desteklerin Kent Konseyi’nin çalışmalarının başarılı olması için çok önemli olduğunu ifade etti.

Ortak Karar Üretmede Kent Konseyleri Önemli

Metin Bektaş’ın Divan Başkanlığı, İsmail Alaca ve Ezgi Demir’in üyeliklerinde Divan Kurulu yönetiminde yapılan Ataşehir Kent Konseyi 9. Olağanüstü Genel Kurulu’na Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi vekaleten konuşan İlhami Yılmaz, Kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte iş yapmak ve ortak karar üretme alışkanlığı kazanmak adına kent konseylerinin önemli bir yeri olduğunu belirtti. Kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın kent konseyinin önemli görevleri arasında olduğunu vurgulayan Yılmaz, kent konseyinin bütün paydaşlarla işbirliği yaparak kentteki yaşam kalitesini en üst düzeye taşıyacak çalışmalar yapması ve insan odaklı kalkınmaya katkıda bulunmasının hedeflendiğini söyledi.

Çözümde Ataşehir Kent Konseyi’nin Desteğine Dikkat Çekildi

Ataşehir’in sorunlu mahallelerden oluştuğunu, bu sorunların kuruluşundan bu güne geldiğini, sorunların çözümünde Ataşehir Kent Konseyi’nin desteğinin önemini vurgulayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nu temsilen Genel Kurula katılan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özgenç, Ataşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyerek; Ataşehir’in bu gün 2009 yılı ile kıyaslanamayacak durumda olduğunu, Ataşehir’in hala sorunları olduğunu ancak sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde bu sorunların çözülebileceğini söyledi.

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Yine “Şerife Özdemir”

Ataşehir Kent Konseyi 9. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Şerife Özdemir faaliyet raporunu okumasının ardından Ataşehir Kent Konseyi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu seçimlerine geçildi. Ataşehir Kent Konseyinin başkanlığına oy birliği ile tekrar Şerife Özdemir seçildi.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde Ataşehir Belediye Meclis üyesi Süleyman Karadağ ve Ataşehirli üyelerin yaptığı konuşmalarla Ataşehir Kent Konseyi 9. Olağanüstü Genel Kurulu sona erdi.

Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyleleri:

Turan Dolu

Cemal Şerifoğlu

Eser Özdemir

Hüseyin Turgut

İbrahim Duman

Orhan Çerkez

Aziz Hanbay

Yasemin Çuhadar

Şadan Zeren

Yedek Yürütme Kurulu Yedek Üyeleri:

Meryem Karagöz

Ayten Kartal

Şevket Yakupoğlu

Mustafa Çatak

Nail Tekmil

Kemal Şenel

Ali Ekber Kuşçu

Mithat Erdoğan

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.