Hoşgeldiniz  

CHP’nin Kadıköy ve Çekmeköy Adayları Belli Oldu

admin | 15 Şubat 2014 | Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Yerel Seçim Aday Adayları A- A+

CHP_ist _il-2-kCHP’nin Kadıköy, Çekmeköy ve Muratpaşa Belediye Başkan adayları belli oldu. Kadıköy’e Aykurt Nuhoğlu, Çekmeköy’e Seyfettin Yıldırım, Muratpaşa’ya ise Ümit Uysal’ın atandığı bildiriliyor.

Recep Kenan/haberinasli.com

Saat  13.00’te başlayan CHP MYK’nın üç saat kadar süren toplantısındada, ataması yapılmayan iki ilçe Kadıköy ve Çekmeköy’ün adaylıkları görüşüldü.

Krize dönen CHP Kadıköy Belediye Başkan adaylığına Aykurt Nuhoğlu atandığı bildiriliyor.  Aykurt Nuhoğlu’nun, adı geçtiği Kadıköy adaylığına sıcak bakmayan Gürsel Tekin’in desteğini de aldığı iddia ediliyor.

CHP’ni İstanbul’da ataması yapılmayan Çekmeköy için ise Seyfettin Yıldırım’ın ismi gündeme geldiği, Belediye Meclis Üyesi adaylığı başvurusu olan Yıldırım’ın Hüseyin Sipahi’nin de desteğini aldığı iddia ediliyor.

Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak da eski İl Başkanı Ümit Uysal atandı. Pazar günü yapılan atamayı geçersiz sayan ve Sultan Yeğen ismini geri çeken CHP MYK, İl Başkanı Devrim Kök’ün önerisi üzerine Ümit Uysal’ı atadı. Devrim Kök’ün de önceki gece, yeniden il başkanlığına atamasının yapıldığı bildiriliyor.

CHP’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu Kimdir?

CHP’nin Kadıköy Belediyesi Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu 15 Eylül 1959 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamlayan Aykurt Nuhoğlu daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Öğrencilik döneminde siyasi görüşleri şekillenmeye başlayan Aykurt Nuhoğlu üniversite yıllarından sonra siyasette aktif olarak rol almaya başladı.

SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğunda AYKURT NUHOĞLU, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalışan ve Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Aykurt Nuhoğlu Atamer İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Tüketici Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi üyesi olduğu birçok dernek, vakıf ve meslek örgütü bünyesinde, sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu çalışmalarda yer alman Aykurt Nuhoğlu aynı zamanda Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Derneği’nin de kurucuları arasında yer almaktadır.

13 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek çocuk babası olan Aykurt Nuhoğlu, diş hekimi olan Ebru Nuhoğlu ile evlidir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.