Hoşgeldiniz  

14 Aylık Astım Hastası Arin Bebek Kötüleşiyor

admin | 06 Ekim 2018 | Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP’li İlgezdi, Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda annesi ile birlikte kalan kötüleşen 14 aylık astım hastası Arin bebek için gereğinin yapılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna, Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda annesi ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin bebeğin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, komisyonun gerekli girişimde bulunmasını talep etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’dan 14 aylık astım hastası Arin bebek için gereğinin yapılmasını içeren talebi:

“Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU,

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı

Adalet Bakanlığı talebim üzerine hapishanelerde “annesi ile birlikte kalan çocukların” sayısını Kasım 2017 tarihi itibariyle 624 olarak bildirmiştir. Bu tarihten sonra yapmış olduğum bilgi taleplerine ise yanıt vermemiştir.

Hapishane ortamın ebeveynler ile çocuk arasındaki bağı olumsuz etkilemektedir. Özellikle emzirme dönemindeki çocukla annenin birbirinden ayrı kalmasının çok ciddi sonuçlar doğurabileceği herkes tarafından bilinmektedir.

Hapishanelerde annesiyle birlikte kalan çocuklar; beslenme, motor gelişimleri ve diğer gelişim aşamaları için cezaevlerinin uygun mekanlar olmadığı ayrı yatak ayrı ekmek haklarının olmamasının yanı sıra hastaneye dahi annelerinden ayrı götürüldükleri bilinmektedir. Annenin tabii tutulduğu bütün uygulamalara maruz kalan çocuklar annesinin cezasını çekmek zorunda bırakılmaktadır.

Basında da sık sık yer alan Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda annesi ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin bebeğin durumunun her geçen gün kötüye gittiğinin ve ailesinin bu konuda bir adım atılmasını beklediğinin bilinmesini isterim. Arin bebek, 14 kişilik koğuşta annesiyle birlikte kalmaktadır. Midesinde reflü olduğu için içtiği sütü çıkaran Arin bebek, bir hafta içinde bir buçuk kilo vermiştir. Ayrıca kaldığı hapishanede su sorunu olduğu için duş alamıyor ve vücudunda yaralar çıkmıştır.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı olarak 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu gereğince, her partiden bir milletvekili olacak şekilde alt komisyon kurulması ve başta Arin bebeğin sağlık durumunun daha kötü olmadan gerekenin yapılması ve “Anneleri ile Hapishanelerde Kalan Çocukların”’ temel hak ve özgürlükler kapsamında; eğitim, barınma, sağlık ve beslenme durumlarının araştırılması, hapishanelerinin ziyaret edilmesi; anneler ve çocuklarının uzmanlar eşliğinde dinlenilmesi, çocukların olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması ve mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla araştırma yapılmasını arz ederim. Saygılarımla.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.